Om oss


Vi finns i det lilla samhället Bettna som ligger på lagom avstånd både från Katrineholm, Flen och Nyköping. Hos oss får du tillfälle att göra härlig must av din egen frukt. Oftast så gör vi must av äpplen men annan frukt går också bra. 


Allting började år 2012 då vi själva stod med ett par hundra kilon äpplen och enorma kastruller och kokade äppelmos. Det måste gå att göra mer av äpplen än bara äppelmos resonerade vi, och så började experimenterandet. Det blev både glögg, äppelkakor och äppelvin av frukten det året och givetvis äppelmust. En härlig dryck av ren frukt utan massa konserveringsmedel.

Så nu kan även du som kund få njuta av härlig äppelmust av dina egna äpplen, både som råmust och som pastöriserad must i fina Bag-in-box förpackningar. Nu till vintern har vi lanserat vår egen goda alkoholfria glögg och även äppelchutney.

Vi som driver Stenbro Musteri är två generationer av idérika personligheter och erfarenheter. Vi har detta som vårt företag parallellt med våra arbeten inom både skolan, primärvården och entreprenadverksamhet. 

Vår ambition är att musteriet med vår lilla butik samt café som serverar hembakat bröd ska vara ett trevligt besök för hela familjen. Även att must samt övriga produkter ska vara "när- eller kärproducerat".

loading...

Affärsidé

Framställa en härlig god must utan tillsatser genom mustning och förädling av äpplen och annan frukt.

Vision

Vi ska även utveckla andra produkter som marmelad, glögg, nektar och chutney utifrån vårt svenska fruktarv.

Värdegrund

Produktionen skall i första hand utgå från de frukter och bär som växer i Sverige och är en del av vårt kulturarv. 

För mer information e-posta till kontakt@stenbromusteri.se eller ring
072- 216 50 60