Om oss


Vi finns i det lilla samhället Bettna som ligger på lagom avstånd både från Katrineholm, Flen och Nyköping. Hos oss får du tillfälle att göra härlig must av din egen frukt. Oftast så gör vi must av äpplen men annan frukt går också bra. 


Allting började för några år sedan då vi själva stod med ett par hundra kilon äpplen och enorma kastruller och kokade äppelmos. Det måste gå att göra mer av äpplen än bara äppelmos resonerade vi, och så började experimenterandet. Det blev både glögg, äppelkakor och äppelvin av frukten det året och givetvis äppelmust. En härlig dryck av ren frukt utan massa konserveringsmedel.

Vi önskar att alla människor fick möjlighet att ta tillvara på sin egen frukt utan att själva behöva koka kilovis med äppelmos eller baka pajer för ett år framöver, som vi gjorde det året. Framförallt att vi kan producera mat och produkter som blir till glädje för hela familjen och över generationsgränserna, precis som hemma hos oss.

Så nu kan även du som kund få njuta av härlig äppelmust av dina egna äpplen, både som råmust och som pastöriserad must i fina Bag-in-box förpackningar. Nu till vintern har vi lanserat vår egen goda alkoholfria glögg och även äppelchutney.

Vi som driver Stenbro Musteri är två generationer av idérika personligheter och erfarenheter. Företaget består av mor och far samt dottern. Vi har detta som vårt företag parallellt med våra arbeten. 

Affärsidé

Framställa en härlig god must utan tillsatser genom mustning och förädling av äpplen och annan frukt.

Värdegrund

Produktionen skall i första hand utgå från de frukter och bär som växer i Sverige och är en del av vårt kulturarv. 
 

Pressmaterial & filer

 

 

För mer information e-posta till kontakt@stenbromusteri.se eller ring
072- 216 50 60